علت سوختن آداپتور دوربین مداربسته
آداپتور دوربین مداربسته به منظور تامین برق دستگاه تهیه می شود. ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که علت سوختن آداپتور دوربین مداربسته چیست؟ آداپتور نیز مانند سایر قطعات الکتریکی ممکن است دچار خرابی شود. آداپتورهایی که دارای قیمت پایین تری هستند به دلیل کیفیت پایین زودتر از کار می افتند و باعث آسیب رساندن به دوربین مداربسته می شوند. منبع تغذیه استاندارد برای دوربین های مداربسته معمولا 12 ولت و دارای 1/5 تا 2 آمپر هستند. این مقادیر باید ثابت باشند. در آداپتور های غیر استاندارد این مقادیر دارای نوسان بوده و باعث آسیب رسیدن به دوربین مداربسته می شود. توجه داشته باشید که بالا رفتن ولتاژ و آمپر از سمت منبع تغذیه می تواند دلیل سوختن دوربین مداربسته باشد.
تست آداپتور دوربین مداربسته
در بررسی علت سوختن دوربین مداربسته به تست آداپتور دوربین می پردازیم. برای تست سالم بودن آداپتور دوربین مداربسته می توان دوربین را به آداپتور دیگری با همین ولتاژ وصل کرد. در صورتی که دوربین روشن شود متوجه می شویم که علت خاموش شدن دوربین مداربسته خرابی آداپتور بوده است. کافیست آداپتور را تعویض کرده تا مشکل رفع شود. با استفاده از دستگاهی به نام اهم متر نیز می توانید جریان عبوری ازآداپتور را اندازه گیری کرده و به این طریق آن را تست کنید.
علت سوختن و خرابی منبع تغذیه دوربین مداربسته چیست؟
تهیه ی منبع تغذیه ی مناسب برای دوربین های مداربسته از اهمیت بالایی برخوردار است. از عوامل سوختن آداپتور می توان به عدم تناسب آن با سیستم مورد نیاز اشاره کرد. ضربه خوردن آداپتور، آب خوردگی، آسیب و شکستگی در سیم و کابل منبع تغذیه از دیگر مواردی هستند که باعث سوختن و از کار افتادن منبع تغذیه می شوند.
انواع آداپتور یا منبع تغذیه دوربین مداربسته
آداپتور های گوناگونی برای دوربین های مداربسته وجود دارد که با توجه ویژگی های پروژه از آن ها استفاده می کنند. به طور کلی آداپتور های دوربین مداربسته به دو گروه آداپتور های تکی (مجزا) و آداپتور های مرکزی (صنعتی) تقسیم می شوند. در ادامه به توضیح هر یک از آن ها می پردازیم.
1- آداپتور تکی یا مجزای دوربین مداربسته
برای هر یک از دوربین های مداربسته از یک آداپتور تکی به صورت مجزا استفاده می شود. در صورتی که هر یک از آداپتور ها خراب شوند، فقط دوربینی که به آن متصل است از کار می افتد وخللی در کار سایر دوربین ها ایجاد نمی شود. از دیگر مزایای این نحوه ی اتصال برق دوربین، می توان به کاهش افت ولتاژ اشاره کرد.
معایب استفاده از آداپتور های تکی:
- این آداپتورها در مقایسه با آداپتور های صنعتی از طول عمر کمتری برخوردارند.
- از آنجایی که برای هر دوربین باید یک آداپتور تهیه شود، هزینه ی زیادی صرف می شود.
2– آداپتور مرکزی یا صنعتی دوربین مداربسته
در این نوع از سیستم منبع تغذیه، برای تمامی دوربین ها از یک منبع تغذیه یا آداپتور مشترک استفاده می شود. جریان آداپتور های مرکزی عبارتند از: 5،10،15،20،30 و .. آمپر که با توجه به نیاز سیستم باید انتخاب شوند.
مزایای استفاده از آداپتور مرکزی:
- صرفه جویی در هزینه به دلیل اینکه برق همه ی دوربین ها از یک آداپتور تامین می شود.
- آداپتور های مرکزی تنها قادر به عبور برق 12 ولت هستند بنابراین خطر برق گرفتگی را کاهش می دهند.
- در صورت به کار گیری افراد مجرب جهت نصب، هیچ نویزی روی تصاویر ثبت شده مشاهده نخواهید کرد.
معایب استفاده از آداپتور مرکزی:
- هنگام بروز یک مشکل برای آداپتور و خرابی آن تمامی دوربین ها از کار می افتند.
- در صورت استفاده از یک کابل کم کیفیت برای مسافت های طولانی، شاهد افت ولتاژ خواهیم بود.
نصب منبع تغذیه دوربین مداربسته
در پروژه های مختلف نصب منبع تغذیه متفاوت بوده و ممکن است در مکان های مختلفی نصب شود. در برخی مواقع آداپتور را در کنار دوربین مداربسته نصب می کنند. در این صورت باید منبع تغذیه را داخل یک جعبه پلاستیکی یا فلزی قرار دهید که جنسی عایق و ضد آب داشته باشد. قرار گرفتن منبع تغذیه در کنار دوربین باعث ایجاد شلوغی و به هم ریختگی در کنار دوربین می شود و ظاهر کار حفظ نمی شود. با در نظر گرفتن مکانی دورتر از دوربین مداربسته برای نصب آداپتور با استفاده از کابل های اضافی می توانید ظاهر کار زیباتری داشته باشید. اگر قصد قرار دادن منبع تغذیه در فاصله ای دورتر از دوربین مداربسته را دارید می توانید از مبدل های نری و مادگی استفاده کنید. در این حالت با استفاده از یک کابل بلند آداپتور را به دوربین متصل کنید. پایه های مثبت به هم و پایه های منفی نیز به یک دیگر متصل می شوند و با جا به جایی این مبدل ها دوربین کار نخواهد کرد.
نکات مهمی که هنگام خرید آداپتور دوربین مداربسته باید به آن ها توجه شود
آداپتور هایی تهیه کنید که در آن ها از خازن های با کیفیت و با دوام استفاده شده باشد. با استفاده از یک آداپتور 12 ولت 1 آمپری یا یک منبع تغذیه مرکزی می توانید از ایجاد نویز در دوربین ها جلوگیری کنید. توجه داشته باشید که منبع تغذیه ای که تهیه می کنید دارای فیلتر نویزگیر باشد. آداپتوری تهیه کنید که 30 درصد آمپر بالاتری نسبت به میزان آمپر مورد نیاز دوربین شما داشته باشد. دلیل این امر این است که راندمان آداپتور ها پس از مدت زمان مشخصی کاهش پیدا می کند.
آیا آداپتور یا منبع تغذیه دوربین مداربسته قابل تعمیر است؟
آداپتور ها دارای قیمت پایینی بوده و یک عمر مفیدی دارند. البته ممکن است با باز کردن آداپتور مشخص شود که کدام قطعه خراب است و با تعویض آن مشکل برطرف شود اما از نظر اقتصادی تعمیر آن به صرفه نیست. توصیه می شود در صورت خرابی، آداپتور قبلی با یک آداپتور جدید جایگزین شود.